Skupi automobili skupljaju pijesak po Dubaiju

Agencije
Skupi automobili skupljaju pijesak po Dubaiju

Dubai - Dubai nema uobičajene probleme, kao što su nezaposlenost, kriminal ili neriješeno stambeno pitanje. Ovaj grad pati zbog napuštenih skupih automobila.

U posljednjih pet godina luksuzni automobili, kao što su "porše", "ferari", "mercedes" završe prazni i skupljaju prašinu na aerodromskim parkinzima ili ulicama, jer su njihovi vlasnici bankrotirali.

Prema šerijatskom zakonu, nemogućnost vraćanja duga je krivično djelo i prijeti kazna zatvora, a Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) nemaju klasičan zakon o stečaju, tako da lokalno stanovništvo, da bi izbjeglo kaznu zatvora, često napušta svoje automobile, čak i sa ključevima u bravi. Procjena je da između 2.000 i 3.000 automobila bude ostavljeno svake godine u Dubaiju. Ako se vlasnik ne pojavi u roku od 15 dana, automobil se plijeni i prodaje na aukciji za tek djelić njegove prave cijene. I Dubai osjeća posljedice svjetske krize i pad cijena nafte, međutim kao centar naftne privrede i tržišta nekretnina i dalje je privlačan investitorima. Novi bogataši kupuju sportske automobile, koji idu uz njihov raskošni stil života, sve dok ih ne pogode posljedice krize. Pozitivna strana ovog problema su upravo rasprodaje, na kojima se za male pare može kupiti vrhunski automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana