Sirijska vojska ostvarila napredak na ratištima

Srna
Sirijska vojska ostvarila napredak na ratištima

Damask - Uz pomoć ruskih snaga, sirijske oružane snage ostvarile su impresivan napredak u protekla 24 časa,

uništavajući položaje "Islamske države", "Nusra fronta", te druge militantne ciljeve u ključnim provincije Idlib, Latakija, Dara, Sveida, Homs, Alepo i Damasku, objavila je danas novinska agencija "Fars" /FNA/.

Vojne operacije su izvedene na graničnom prelazu Bab Hava u pokrajini Idlib, u selu Aslaha i gradu Sakijeh u pokrajini Sveida, gradu Talbiseh u Homsu, kao i na raznim lokalitetima na jugu pokrajine Alepo, prenosi "Sputnjik".

Provladine vojne snage oslobodile su Tel al Satrak u Latakiji, kao i Tlol Um Kadom, Dahrat al Said, Džabal al-Ramila i Tolol al Sod u provinciji Homs. Pri tom su uništile nekoliko militantnih uporišta, vojnu opremu i ubile na desetine terorista širom zemlje, objavio je "Fars".

Sirijska vojska je navodno ubila tri visoka komandanata "Slobodne sirijske vojske" u provinciji Latakija. Jedan od njih je Rašid Bikdaš, koga mediji opisiju kao jednog od lidera "mudžahedinske vosjke".

Prema izvještajima, borci "Islamske države" navodno bježe u Palmiru iz susjednog grada Karjatajn u Homsu, dok se sirijska vojska postepeno priprema da preuzme svjetski poznat drevni grad.

Već pet godina, razne radikalne grupe, uključujući "Islamsku državu" i "Nusra Front", pokušavaju da sruše vladu Bašara Al Asada.

Rusija je 30. septembra angažovala borbene avione "Su-24m", "Su-25" i "Su-34" i pokrenula kampanju preciznih vazdušnih udara na položaje "Islamske države" i druge terorističke ciljeve u Siriji, na zahtjev zvaničnog Damaska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana