Сиријска војска остварила напредак на ратиштима

Срна
Сиријска војска остварила напредак на ратиштима

Дамаск - Уз помоћ руских снага, сиријске оружане снаге оствариле су импресиван напредак у протекла 24 часа,

уништавајући положаје "Исламске државе", "Нусра фронта", те друге милитантне циљеве у кључним провинције Идлиб, Латакија, Дара, Свеида, Хомс, Алепо и Дамаску, објавила је данас новинска агенција "Фарс" /ФНА/.

Војне операције су изведене на граничном прелазу Баб Хава у покрајини Идлиб, у селу Аслаха и граду Сакијех у покрајини Свеида, граду Талбисех у Хомсу, као и на разним локалитетима на југу покрајине Алепо, преноси "Спутњик".

Провладине војне снаге ослободиле су Тел ал Сатрак у Латакији, као и Тлол Ум Кадом, Дахрат ал Саид, Џабал ал-Рамила и Толол ал Сод у провинцији Хомс. При том су уништиле неколико милитантних упоришта, војну опрему и убиле на десетине терориста широм земље, објавио је "Фарс".

Сиријска војска је наводно убила три висока команданата "Слободне сиријске војске" у провинцији Латакија. Један од њих је Рашид Бикдаш, кога медији описију као једног од лидера "муџахединске восјке".

Према извјештајима, борци "Исламске државе" наводно бјеже у Палмиру из сусједног града Карјатајн у Хомсу, док се сиријска војска постепено припрема да преузме свјетски познат древни град.

Већ пет година, разне радикалне групе, укључујући "Исламску државу" и "Нусра Фронт", покушавају да сруше владу Башара Ал Асада.

Русија је 30. септембра ангажовала борбене авионе "Су-24м", "Су-25" и "Су-34" и покренула кампању прецизних ваздушних удара на положаје "Исламске државе" и друге терористичке циљеве у Сирији, на захтјев званичног Дамаска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана