Sirija prijeti Izraelu: Ako nastavite bombardovaćemo Tel Aviv

Agencije
Sirija prijeti Izraelu: Ako nastavite bombardovaćemo Tel Aviv

Damask je zaprijetio Izraelu zbog vazdušnih napada na teritoriju Sirije.

Zvanični Damask je, kako prenosi “Russia today”, objavio da će “vratiti” Izraelu za vazdušne napade ukoliko Savjet bezbjednosti UN hitno ne zabrani upade u sirijski vazdušni prostor Izraelu.

“Ako nastavite iskoristićemo pravo samoodbrane i bombardovati aerodrom u Tel Avivu”, saopštila je Sirija.

Podsjetimo, izraelska vojska izvela je vazdušne napade na teritoriju Sirije u noći između nedjelje i ponedjeljka. Kako je saopšteno, meta napada su bile sirijske i iranske mete u Siriji, uključujući pozicije iranske Snage Kuds koja pripada Revolucionarnoj gardi.

Izrael je ciljao skladišta oružja, obavještajnu lokaciju i vojni kamp za obuku, te više baterija sirijske protivvazdušne odbrane. Napadi su bili odmazda za napad raketom iranske proizvodnje koju su ispalile iranske snage u Siriji, navela je vojska.

U tim napadima je poginula dvadeset jedna osoba.

S druge strane, agencija AP ocjenjuje da je preuzimanjem odgovornosti za taj ali i drugi niz napada iz vazduha, Izrael odstupio još više od dugotrajne politike prikiravanja ili umanjivanja značaja svojih vojnih aktivnosti u susednoj Siriji.

Uz zahtjev SB UN da se hitno usvoje mjere koje će zaustaviti izraelske upade u vazdušni prostor Sirije od strane Izraela, sirijski predstavnik u UN je ujedno optužio Francusku, Veliku Britaniju i SAD, koje su stalne članice SB, da podržavaju i ohrabruju izraelsku agresiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana