Сакашвили депортован из Украјине, стигао у Пољску

Сакашвили депортован из Украјине, стигао у Пољску 12.02.2018 19:08 | Танјуг

Варшава - Бивши предсједник Грузије и украјински опозициони лидер Михаил Сакашвили стигао је у Пољску, након што је раније данас депортован из Украјине.

"Михаил Сакашвили примљен је на територију Пољске. Одлука је донијета на основу захтијева за реадмисију Националне службе за миграције Украјине. С обзиром на то да је Михаил Сакашвили супруг држављанке чланице Европске уније, одобрен је украјински захтјев", саопштила је гранична служба Пољске, преноси ТАС С.

Портпарол украјинске граничне службе Олек Слобођан поновио је да је Сакашвили нелегално боравио у Украјини.

"Особа у питању (Сакашвили) била је нелегално на територији Украјине, што је потврђено бројним одлукама. Заправо и начин на који је ушао у Украјину је био нелегалан", навео је Слобођан.

Сакашвили, који је и лидер украјинског Покрета нових снага, приведен је раније данас док је био у једном ресторану у Кијеву.

Сакашвилијев адвокат прошле недеље упозорио да би његов клијент могао да се суочи са депортацијом или екстрадицијом Грузији.

Украјински медији су јављали да је Сакашвили ухапшен на захтјев имиграционих власти, а пошто му је Апелациони суд одбио захтјев да не буде изручен Грузији.

Грузијске власти га, између осталог, терете за злоупотребу службеног положаја.

Сакашвили је 2015. године добио држављанство Украјине и именован је за гувернера региона Одеса, али му је оно прошле године одузето.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица