САД: Још бијесни шумски пожар

Танјуг
САД: Још бијесни шумски пожар

Сијетл - Шумски пожар, који већ шести дан бијесни источно од Каскадских планина у америчкој савезној држави Вашингтон, досад је уништио око 100 стамбених објеката.

Више стотина грађана је расељено, а више хиљада остало без електричне енергије, саопштиле су данас локалне власти.

Више одвојених пожара спојило се прије неколико дана у један велики, који је од понедјељка на сјеверу и у централном дијелу државе Вашингтон спалио чак 870 квадратних километара суве земље, пренио је Ројтерс.

Засад нема теже повређених, али према ријечима управника за хитне ситуације округа Оканоган Мајка Вордена, власти трагају за "неколико људи" из градића Патерос, око 200 километара сјевероисточно од Сијетла, који нису били у контакту са породицом нити пријатељима од кад је избио пожар.

Ворден је рекао да власти тек треба да пречешљају дијелове града уништене у пожару, али се нада да ће се испоставити да су људи за којима се трага на сигурном.

"Можда једноставно не могу да дођу до телефона", рекао је Ворден за Ројтерс, додавши да су на том подручју телефонске комуникације у прекиду, а струје нема у читавој долини Метоу, гдје живи око 10.000 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана