САД: Авион ударио у зграду, 4 мртва

Танјуг
САД: Авион ударио у зграду, 4 мртва

Канзас - Број жртава у несрећи на аеродрому "Мид Континент" у америчкој држави Канзас, кад је мањи авион пао и срушио се на аеродромску зграду, порастао је на четири.

Ватрогасци су убрзо након пада авиона, око 9:50 по локалном времену, стигли на мјесто несреће, гдје су затекли "страшан пожар" који је избио пошто је авион ударио у аеродромску зграду, изјавио је шеф ватрогасне бригаде Рон Блеквел.

Он је навео да је у аеродромској згради погинуло најмање четворо људи, док је њих петоро повређено, пренијела је агенција АП.

Четворо људи се и даље воде као нестали, али је потрага за њима обустављена око поднева по локалном времену, пошто је процењено да је за спасиоце сувише опасно да претражују дио зграде који се урушио.

Пожар је сада под контролом, а на телевизијским снимцима са мјеста несреће се могло видети како се из зграде аеродрома уздиже велики сиви облак дима.

Летјелица је ударила у једну од аеродромских зграда у Вичити после маневра који је пилот извео покушавајући да се врати на аеродром, јављају локални медији.

Авион типа "бичкрафт" срушио се пошто је по полетању остао без мотора, објавила је медијска кућа КСН, цитирајући изворе из америчке Управе за безбједност саобраћаја.

Хитне службе су реаговале на позив о паду авиона око 9.40 часова по локалном времену, али на аеродрому није дошло до кашњења других летова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана