Руски ловац пресрео амерички шпијунски авион

Агенција
Руски ловац пресрео амерички шпијунски авион

Москва - Ловац "Сухој Су-27" пресрео је изнад Црног мора амерички извиђачки авион "Локхид" ЕП-3Е, саопштило је руско Министарство одбране.

У саопштењу се наводи да је руски "Сухој" натјерао амерички авион да прекине мисију изнад Црног мора. Из Москве је саопштено да су предузете све мјере предострожности, док је Пентагон оптужио Русију за "небезбједно" пресретање.

"Цјелојупан лет жСухојаж спроведен је у складу са међународним прописима и није било ванредних околности", наводи се у саопштењу, преноси "Раша тудеј".

Москва је саопштила да је руски ловац подигнут када је детектован неидентификовани летећи објекат који се кретао према руској граници.

Руски авион се приближио и идентификовао летјелицу као извиђачки авион америчке морнарице ЕП-3Е "Аријес два" и пратио је на безбједној раздаљини док није промијенила курс и удаљила се од ваздушног простора Русије.

Америчка морнарица саопштила је да је руско пресретање било небезбједно, да је трајало два часа и 40 минута и да је руски авион директно пресјекао путању лета америчког авиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана