Русија више не шаље ученике у САД

Танјуг
Русија више не шаље ученике у САД

Москва - Амбасадор САД Џон Тефт каже да су руске власти информисале амбасаду САД о одлуци да откажу учешће руских ученика у програму образовне размјене између двије земље

"Амбасада САД данас је информисана о одлуци владе Русије да откаже учешће руских ученика у програму "Размјена будућих лидера" (FLEX) 2015. и 2016. године, највећем програму образовне размjене између САД и Русије", наведено је у Тефтовом саопштењу, а преноси РИА Новости.

Амерички амбасадор је рекао да је током двије деценије више од 8.000 руских ученика посјетило САД у оквиру тог програма, живјело у америчким породицама, похађало наставу и имало могућност да се упознају са животом америчког друштва током једне школске године.

"Ти млади Руси били су амбасадори културе и упознавали су милионе Американаца у 50 америчких савезних држава са оним што је најбоље у Русији", рекао је Тефт а преноси руска агенција.

Амерички амбасадор је, како преноси Ројтерс, изразио "дубоко жаљење због одлуке руске владе да оконча програм који је 21 годину градио дубоке и снажне везе између људи Русије и САД".

РИА Новости наводи да није добила коментар руске стране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана