Русија упозорава: Наша електронска бомба може да збрише цијелу морнарицу САД

Blic.rs
Русија упозорава: Наша електронска бомба може да збрише цијелу морнарицу САД

Руска војска посједује електорнску бомбу којом може да онеспособи читаву америчку морнарицу, барем тако наводно тврде тамошњи медији.

Недавно објављени извештај на једној руској телевизији наводи да руске снаге имају технологију којом могу да америчке бродове и њихово наоружање учине потпуно бескорисним, преноси британски "Express".

У извјештају, за који британски лист не наводи са ког је руског медија преузет, наводи се да "руске снаге посједују технологију којом могу да неутралишу било коју претњу, од разарача до сателита".

- Није вам потребно скупо оружје да бисте побједили, довољна је технологија снажног ометања радио-електронских сигнала - наводи се у прилогу.

Видео-клип чак садржи и изјаву америчког генерала Франка Горенца, који је једном приликом рекао:

- Руско електронско оружје може комплетно да паралише америчку опрему која је инсталирана на пројектилима, бродовима, подморницама али и авионима.

Према тврдњама британског листа, руски предсједник Владимир Путин послао је тзв. "бродове-сијенке" који прате америчке разараче у водама око Корејског полуострва.

На снимку се још приказује и систем тзв. "невидљиве капе", односно система који је невидљив за непријатељске радаре који посједују амерички бродови и авиони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана