Русија: Паника у ИД, дезертирају, бjеже ка Европи

Танјуг
Русија: Паника у ИД, дезертирају, бjеже ка Европи

Руски ваздушни напади на Исламску државеу изазвали су панику у њиховим редовима тако да милитантне групе напуштају своје положаје, саопштено је из Москве.

 

Такође је саопштено да 600 плаћеника покушава да нађе пут ка Европи.

Сумирајући резултате прва три дана напада, високи званичник руског Генералштаба, генерал Андреј Картаполов, рекао је да су руски борбени авиони извели више од 60 удара на 50 циљева ИС и додао да ће Русија интензивирати ваздушну кампању у Сирији.

"Наши обавијештајни подаци показују да милитанти напуштају области које су под њиховом контролом. Паника и дезертерство почели су да се шире њиховим редовима. Око 600 плаћеника напустило је своје положаје и покушава да пронађе пут до Европе", рекао је Картаполов, преносе агенције.

Русија је прије три дана покренула војне операције против ИС у Сирији, а руско Министарство одбране је саопштило да су мете војна опрема, комуникације, складишта оружја, муниција и гориво.

Како је рекао прес секретар руског предсједника Дмитриј Песков, главни задатак руског ваздухопловства у Сирији је борба против тероризма и подршка легитимним сиријским властима у антитерористичким напорима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана