Разапели тинејџера на крст

Агенције
Разапели тинејџера на крст

Исламски милитанти јавно су разапели и погубили тинејџера којег су претходно оптужили за недозвољено фотографисање штаба Исламске државе у Сирији.

Узнемирујући призори израњаваног, крвавог тијела на тргу у центру Раке, града под контролом исламиста, згрозиле су свјетску јавност.

Руком исписан плакат висио је око врата још увијек неименованог, несрећног младића. На њему је исписана оптужба за апстазију, или отпадништво, односно напуштање сопствене религије.

Наводно, ухваћен је како добија 500 турских лира за сваку продату фотографију исламиста, што је изазвало без терориста, који су га оставили да виси на крсту читава три дана, јавља Блиц.

Фотографије тијела несрећног тинејџера убрзо су освануле на друштвеним мрежама, а објављен су на Твитер налогу групе активиста, под називом "Рака се коље у тишини."

Ову групу чине храбри активисти који су се супротставили Исламској држави, који покушавају да документују овакве призоре  насиља, чак и у граду гдје је то најопасније, који је де факто престоница Исламске државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана