Рама: Србија и БиХ недостаје на НАТО мапи

Танјуг
Рама: Србија и БиХ недостаје на НАТО мапи

Тирана - Албански премијер Еди Рама изјавио је, у поздравном говору на конференцији Војног комитета НАТО-а који окупља највише војне команданте земаља чланица Алијансе, да "Босна и Херцеговина, Србија, Македонија и Косово и даље недостају на НАТО мапи".

То подручје, које тек треба да буде укључено у европску безбједносну архитектуру, чини територију на којој играчи треће стране виде рањивост и прилике за упад", рекао је Рама.

АТА наводи да је он „поздравио чињеницу да је Албанија први пут домаћин највишег војног органа НАТО-а, подвлачећи да је Тирана у потпуности посвећена испуњавању свих обавеза које потичу из чланства у НАТО-у".

Предсједавајући Војног комитета НАТО-а генерал Петр Павел у име Алијансе је „изразио захвалност снажној посвећености Албаније и доприносу те земље заједничкој безбједности и операцијама и мисијама под вођством НАТО-а у Авганистану и на Косову".

АТА наводи да је Павел "такође похвалио улогу Албаније у промовисању стабилности и сарадње на Западном Балкану, као и у борби против ИД".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана