Путнички авион се запалио послије принудног слетања VIDEO

Танјуг
Путнички авион се запалио послије принудног слетања VIDEO

Сингапур - Авион компаније "Сингапур ерлајнс" на лету за Милано запалио се рано јутрос, након што је принудно слетио на сингапурски аеродром Чанги са кога је и полетио.

У инциденту нема повређених саопштиле су локалне власти.

Летјелица се вратила на полазни аеродром након упозорења на низак ниво уља у мотору, али се по слетању запалио десни мотор авиона "боинг 777-300ЕР", пренио је Ројтерс.

Ватрогасци су убрзо угасили ватру, а нико од 222 путника и 19 чланова посаде није повређен у том инциденту, саопштио је "Сингапур ерлајнс".

"Путници су искрцани и превезени аутобусом до зграде терминала. Они ће касније бити пребачени у други авион, који би касније данас требало да полети за Милано", наводи се у саопштењу авиокомпаније.

Лет SQ368 на линији Сингапур-Милано је полетио јутрос у 2,05 сати, али је два сата касније пилот објавио да је дошло до квара у мотору и да ће се авион вратити у Сингапур, наводе локални медији.

На фотографијама и видео снимцима објављеним на друштвеним мрежама се види како десно крило авиона, старог десет година, гори послије слетања, док ватрогасна кола јуре да га угасе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана