Путинове ријечи истргнуте из контекста

Агенције
Путинове ријечи истргнуте из контекста

Москва - Помоћник руског предсједника Јуриј Ушаков изјавио је данас да су ријечи Владимира Путина о могућности да "узме Кијев за двије недјеље" истргнуте из контекста и да су имале сасвим другачији смисао, а да је некоректно објелодањивање предсједника Европске комисије Жозеа Мануела Бароза садржаја телефонског разговора с Путином.

"Да ли је то речено или не, по мени је то истргнуто је из контекста и имало је потпуно другачији смисао", рекао је Ушаков.

Путинов помоћник је рекао да је објављивање детаља телефонског разговора "некоректно" и да "излази из оквира дипломатске праксе".

"Уколико је то било учињено, сматрам да је то недостојно за једног озбиљног политичара", казао је Ушаков, а пренео Итар-Тасс, додајући да је представник Кремља још једном демантовао ифнормације о уласку руске војске у Украјину.

Руска агенција подсјећа да се у штампи појавила информација у којој се Барозу приписују ријечи о његовом телефонском разговору са Путином, у ком је наводно руски предсједник рекао да би у случају потребе руска војска брзо могла да заузме Кијев.

Како преносе руски медији, информацију је објавила јуче италијанска "Република", а разговор је обављен 29. августа, уочи самита ЕУ.

Њемачком "Шпиглу" у онлајн издању један западноевропски дипломата је потврдио да је Барозо - који је тражио објашњење поводом наводног преласка војника украјинске границе, тако описао тај разговор учесницима самита, пренео је "Дојче веле" на руском.

"Република" је претпоставила да је изјавом руски предсједник ставио до знања да га не треба провоцирати увођењем нових санкција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана