Putin traži glave lidera ID, sudiće im u Rusiji

B92
Putin traži glave lidera ID, sudiće im u Rusiji

Moskva - Predsjednik Rusije Vladimir Putin naredio je vojnom vrhu da što prije pokrene potragu za liderima Islamske države.

Arapski mediji tvrde da je ruski lider zatražio da se posebna pažnja usmjeri na lociranje vođe Islamske države Abu Bakra al Bagdadija, za kog se sumnja da se krije u mjestu Raka.

"Putin je zatražio da mu ih dovedu žive ili mrtve. U slučaju da mu ih dovedu žive sudiće im se pred ruskim sudovima. Ako Al Bagdadi pogine u akciji, Putin želi njegovo tijelo kao dokaz da je ubijen i da se ne dogodi situacija slična onoj sa Osamom bin Ladenom, čija je smrt za Putina i dalje misterija", pišu arapski mediji.

Rusija je prošle nedjelje pokrenula vojne operacije protiv pripadnika ekstremističke Islamske države u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Pres sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da je glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana