Путин сутра на Криму

Срна
Путин сутра на Криму

Москва - Руски предсједник Владимир Путин посјетиће сутра Крим, гдје ће присуствовати прославама поводом пет година од референдума и присаједињења полуострва Русији.

Током боравка у Севастопољу, Путин ће посјетити градски меморијални комплекс и споменик посвећен опсади тог града током Кримског рата 1855. године и Другог свјетског рата 1944. године, саопштено је данас из Кремља. “Путин ће се истог дана у Симферопољу састати са грађанима и присуствовати прославама посвећеним резултатима референдума и каснијем присаједињењу Крима Русији”, истиче се у саопштењу.

Руски предсједник ће се сутра путем видео линка обратити на церемонији отварања термоелектрана Балаклавскаја и Таврическаја, те подстанице у Таману.

Становништво Републике Крим и Севастопоља одбило је у фебруару 2014. године да призна администрацију која је послије немира и пуча у Украјини дошла на власт.

Крим и Севастопољ усвојили су декларације о независности 11. марта 2014. године, а потом је 16. марта одржан и референдум чији су резултати показали да 96,77 одсто становништва жели да се ови региони отцијепе од Украјине и присаједине са Русијом.

Руски предсједник Владимир Путин потписао је Споразум о присаједињењу 18. марта 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана