Путин прогласио побједу

Танјуг
Путин прогласио побједу

МОСКВА - Актуелни премијер Русије и њен будући предсједник Владимир Путин прогласио је вечерас побједу на предсједничким изборима и поздравио своје присталице окупљене на Мањежном тргу у Москви гдје је одржао емотиван говор и захвалио им на подршци.

Путина је као новог предсједника најавио још актуелни предсједник и вјероватно будући премијер Дмитриј Медведев, а излазак Путина на бину изазвао је одушевљење више од 100.000 људи.

- Обећао сам побједу и побиједили смо. Побиједили смо у поштеној и отвореној борби. Хвала свим грађанима који су гласали на овим изборима, а посебно хвала вама који сте ме подржали у свим дијеловима Русије. Хвала свима који су гласали за велику Русију - нагласио је Путин.

Он је оцијенио да данас нису били само избори за предсједника, већ и тест за независност и одбрану Русије од “узурпатора власти” и нагласио да такав сценарио отимања власти у Русији не пролази.

- Радићемо поштено и напорно и позивам све да нам се придруже - рекао је Путин, који је двоминутни говор завршио речима - “слава Русији”.

На основу прелиминарних резулата после 36 одсто пребројаних гласова, Централна изборна комисија саопштила је да је Путин у вођству са 63,6 одсто освојених гласова.

На другом мјесту је кандидат комуниста Генадиј Зјуганов са 17, 2 одсто гласова, трећи самостални кандидат Михаил Прохоров са 7,15, четврти лидер Либерално-демократске партије Владимир Жириновски са седам одсто и посљедњи кандидат Праведне Русије Сергеј Миронов са 3,7 одсто гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана