Путин: Скрипаљ је обичан шпијун, ђубре и издајица

Срна
Путин: Скрипаљ је обичан шпијун, ђубре и издајица

Москва - Руски предсједник Владимир Путин изјавио да је Сергеј Скрипаљ обичан шпијун, ђубре и издајица своје земље.

Подсјетимо, бивши руски двоструки агент отрован је у марту у енглеском граду Солзберију, заједно с кћерком Јулијом. Они су нађени без свјести поред клупе у парку. Након анализа утврђено је да су отровани нервним агенсом "Новичок" који се, како тврди Велика Британија, производи једино у Русији.

Ово је први пут да је Путин ишта директно рекао о Скрипаљу, чији случај је толико затегао односе Русије и Велике Британије да су двије земље међусобно протјерале амбасадоре.

На данашњој конференцији за медије, Путин је рекао да се Скрипаљ у појединим медијима помиње као борац за људска права. Он је, једноставно шпијун. Издајник своје земље. Постоји таква ствар - бити издајица своје земље. Он је то,", казао је Путин на међународном енергетском форуму који се одржава у Москви.

"Замислите да у вашој земљи постоји особа која ју је издала. Како би сте га ви третирали? Он је једноставно ђубре", казао је Путин и додао да је Скриплај сарађивао са страним тајним службама након што је отпуштен из руске тајне службе.

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана