Putin: Saradnja sa SAD i poslije 2016.

B92
Putin: Saradnja sa SAD i poslije 2016.

Moskva - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će ova zemlja sarađivati sa SAD bez obzira na to ko će pobediti na predsjedničkim izborima 2016. godine.

On je dodao da uprkos što se ove dvije zemlje veoma razlikuju, imaju neke zajedničke interese, piše “Raša tudej”.

“Mi ćemo sarađivati sa bilo kojim šefom države koji bude odabran na predsjedničkim izborima SAD. Naš cilj nije da sarađujemo samo sa jednom osobom, već sa cijelom nacijom”, naveo je Putin.

On je naveo da među zajedničkim interesima ove dvije države, najvažniji su svakako neširenje oružja za masovno uništenje, borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, riješenje siromaštva i drugih hitnih poitanja.

Putin je, osvrćući se na konflikte u Ukrajini, rekao da ako Izrael bude izručio oružje za masovno uništenje u Ukrajinu, kao što su neki tamošnji političari predlagali, to samo izazvalo produbljivanje sukoba.

On se osvrnuo i na nedavno sprovedenu anketu magazina “Tajms”, u kojoj je zauzeo prvo mjesto kao osoba godine, rekavši da se time opisuje Rusije, a ne njen lider.

“Moć vođe se najprije može vidjeti kroz ekonomsku i vojnu moć jedne države. Ipak, veoma sam zahvalan ljudima koji su pokazali poštovanje, ne meni, već Rusiji”, zaključio je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana