Путин: Сарадња са САД и послије 2016.

Б92
Путин: Сарадња са САД и послије 2016.

Москва - Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да ће ова земља сарађивати са САД без обзира на то ко ће победити на предсједничким изборима 2016. године.

Он је додао да упркос што се ове двије земље веома разликују, имају неке заједничке интересе, пише “Раша тудеј”.

“Ми ћемо сарађивати са било којим шефом државе који буде одабран на предсједничким изборима САД. Наш циљ није да сарађујемо само са једном особом, већ са цијелом нацијом”, навео је Путин.

Он је навео да међу заједничким интересима ове двије државе, најважнији су свакако неширење оружја за масовно уништење, борба против организованог криминала и тероризма, ријешење сиромаштва и других хитних поитања.

Путин је, осврћући се на конфликте у Украјини, рекао да ако Израел буде изручио оружје за масовно уништење у Украјину, као што су неки тамошњи политичари предлагали, то само изазвало продубљивање сукоба.

Он се осврнуо и на недавно спроведену анкету магазина “Тајмс”, у којој је заузео прво мјесто као особа године, рекавши да се тиме описује Русије, а не њен лидер.

“Моћ вође се најприје може видјети кроз економску и војну моћ једне државе. Ипак, веома сам захвалан људима који су показали поштовање, не мени, већ Русији”, закључио је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана