Путин: Русија неће бити изолована

Агенције
Путин: Русија неће бити изолована

Москва - Предсједник Владимир Путин негирао је да ће Москва бити међународно изолована због украјинске кризе и казао је да руска економија неће бити једина која ће пропатити од западних санкција и пада цијена нафте и вриједности рубље.

Сједињене Државе и Европска унија наметнули су санкције Русији због њене анексије Кримског полуострва у Украјини и подршке сепаратистима на истоку земље који се противе влади у Кијеву. 

''Схватамо фаталност "челичне завјесе" за нас. Ми нећемо ићи тим путем у сваком случају и нико неће изградити зид око нас. То је немогуће!'',  наводи новинска агенција ТАСС Путинову изјаву у интервјуу објављеном у недјељу. 

Санкције су погодиле руску економију и довеле до пада вриједности рубље, а њихове посљедице су појачане наглим падом свјетских цијена нафте, руског главног извозног производа. 

''Ако је цијена енергената смањена с циљем, то ће такође погодити оне који уводе таква ограничења'', изјавио је Путин. 

''Далеко је од сигурног да ће санкције, пад цијена нафте и пад вриједности националне валуте изазвати негативне ефекте или катастрофалне посљедице само за нас. Ништа такво се неће догодити!'',  додао је руски предсједник. 

Путин је повезао пад цијена нафте с повећањем америчке експлоатације гаса и нафте, повећаном производњом у Либији и Саудијској Арабији, као и у Ираку, укључујући, како је рекао, продаје на црном тржишту од стране милитаната Исламске државе који контролирају велике површине те земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана