Путин: Русија ће тајним оружјем одговорити на нуклеарни напад

Путин: Русија ће тајним оружјем одговорити на нуклеарни напад 01.03.2018 15:39 | Срна

Москва - Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас у обраћању Федералној скупштини да је Русија демократско друштво које се креће самосталним путем.

Путин је рекао да се "не смије допустити да постигнута стабилност у Русији буде успорена" и да је стабилност основа, али не и гаранција развоја.

"Нису ријешени сви проблеми. Основа развоја друштва лежи у очувању народа и благостању грађана. Потребан је одлучни напредак у том смјеру", рекао је руски предсјендик, пренио је "Спутњик".

Путин је оцијенио да се демографски губици из периода деведесетих још осјећају, али да се ситуација измијенила.

Он је позвао да се ради са ентузијазмом због будућих генерација и нагласио да нема говора да неко може доћи и заузети Русију.

Путин: Повећати БДП и животни вијек грађана

Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас да ће држава до краја сљедеће деценије покушати да повећа бруто домаћи производ /БДП/ за 1,5 пута и да треба повећати средстава за побољшање демографске ситуације у земљи.

"До краја сљедеће деценије Русија треба да се придружи клубу земаља са очекиваним животним вијеком дужим од 80 година", рекао је Путин у обраћању Федералној скупштини.

Он је напоменуо да држава треба да издвоји најмање четири одсто БДП-а за здравствену заштиту, с тежњом да се тај проценат повећа на пет одсто.

Путин је рекао да за побољшање демографске ситуације треба издвојити 3,4 трилиона рубаља, што је за 40 одсто више него у претходних шест година, пренио је "Спутњик".

Руски предсједник је рекао да Русија планира да привуче најмање 1,5 трилиона рубаља приватних инвестиција у периоду од шест година ради обнављања индустрије електричне енергије.

Он је додао да држава планира да настави развијање руског Далеког истока.

Путин је рекао да ће мост према полуострву Крим бити отворен за саобраћај за неколико мјесеци

Путин: Технолошко заостајање у будуćности ćе довести до губљења суверенитета

Од нас се очекује снажан одговор. Ми смо спремни да га дамо", нагласио је Путин.

„Заостајање је на главна пријетња и наш непријатељ. Ако не промијенимо ту ситуацију, она ćе се само погоршавати. То је тако тешка хронична болест што мало по мало уништава организам изнутра“, додао је он.

Путин: Нема говора да неко може "доćи и заузети" Русију

Руски предсједник је позвао да се ради са ентузијазмом због будуćих генерација. Он је навео да нема говора да неко може доćи и заузети Русију.

Русија прави ново оружје као одговор на акције САД које су распоредиле свој ПРО на територији других држава.

Он је подсјетио на излазак Вашингтона из договора о ПРО, Москва је против тога.

„Сви наши приједлози су били одбачени“, констатовао је Путин.

Операција у Сирији показала способност руског оружја

Руски предсједник Владимир Путин рекао је данас да је војна операција у Сирији указала на висок степен способности руске одбране.

"Читав свијет сада зна називе савременог руског наоружања", рекао је Путин у обраћању Федералној скупштини.

Он је нагласио да је држава успјела да "закрпи постсовјетске рупе" у ракетној одбрани, пренио је "Спутњик".

Путин је прецизирао да су оружане снаге почеле да користе више од 300 нових врста војне опреме у претходних шест година.

Он је рекао да Русија развија нове системе одбране као одговор на размјештање војних снага САД.

Путин је напоменуо да је америчка страна одбила све приједлоге Русије у вези са заједничким дјеловањем у Сирији.

Он је додао да Русија јача војну, саобраћајну и научну инфраструктуру на Арктику како би обезбиједила своје интересе у том стратешки важном региону.

Путин: Русија ће одговорити на нуклеарни напад

То ће бити моментално, без обзира на бомбу коју ће употријебиути потенцијални противник, рекао је Путин.

Русија успјешно тестирала нови систем "Кинжал" (бодеж)

Нови руски суперсонични систем је добио име „Кинжал". Он је већ успјешно тестиран и налази се у војсци на југу земље, рекао је Путин.

„Важно је стварање високопрецизног авијационо-ракетног комплекса који нема себи равног у свијету. Он је успјешно тестиран и већ се од 1. децембра прошле године налази на аеродромима Јужног војног округа", рекао је Путин.

Русија има и друго стратешко оружје о којим су информације још увијек тајне, рекао је Путин.

У саставу морске групе система америчког ПРО улази пет крстарица и 30 разарача који се налазе у близини руских граница, рекао је Путин.

Русија је изградила беспилотне апарате коју су вишеструко бржи од подморница и торпеда. То је просто фантастика, рекао је Путин.

Обраћање руског предсједника прати више од 1.000 гостију и 705 акредитованих новинара.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица