Путин: Нисмо били богати, али смо имали телевизор

Агенције
Путин: Нисмо били богати, али смо имали телевизор

Москва - Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да су, прије 50 година, његови родитељи морали понекад да позајмљују новац од других људи.

Он је рекао да су ипак могли да себи приуште телевизор, на којем су гледали хокејашке утакмице у којима је учествовао совјетски тим.

Путин је то рекао гостујући у јубиларном издању ТВ дневника "Времја", који је на Првом каналу руске државне телевизије почео да се емитује на данашњи дан прије 50 година, преноси Тасс.

"Нисмо били богати, али смо имали телевизор, као и наши сусједи. Моји родитељи су живјели од плате до плате и понекад су позајмљивали новац од других људи, али су ипак могли да себи приуште да купе телевизор", рекао је Путин одговарајући на питање о старим ТВ емисијама које још памти.

Руски предсједник је додао да се чланови његове породице нису често окупљали да гледају телевизор.

"Моја мајка је навијала за совјетски тим и сјећам се да смо то обично заједно гледали", рекао је Путин.

На питање која ТВ емисија му се највише допала прије 50 година, шеф руске државе је одговорио да је један од најупечатљивих догађаја из периода крајем 1960-их и почцетком 1970-их био лет суперсоничног Тупољевљевог авиона "ту-144".

"Чинило се да је то нешто фантастично, и заправо јесте било. Али, тада је то било и нешто незамисливо", објаснио је Путин.

Он је поменуо и "изванредне спортске догађаје" и "познату серију утакмица хокеја на леду 1972." између Совјетског Савеза и Канаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана