Putin: Moskva je pouzdan partner

Agencije
Putin: Moskva je pouzdan partner

Vladivostok - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da činjenica da Rusija radi na nezavisnoj spoljnoj politici bez obzira na promjenjivu situaciju u svijetu dokazuje da je Moskva pouzdan partner.

“Mi smo zemlja koja se zalaže i provodi nezavisnu spoljnu politiku i koja mijenja unutrašnju politiku u skladu sa voljom svog naroda. Mi smo pouzdan partner jer mi ne igramo kako drugi sviraju, ne mijenjamo poziciju pod uticajem određenih okolnosti”, rekao je Putin u televizijskom emisiji “Vijesti u subotu”.

Komentarišući rezultate ankete koju je objavio list “Tajm” prema kojoj je ruski predsjednik najmoćnija osoba na svijetu, Putin je rekao da je u principu ravnodušan prema anketama i takvim ocjenama.

“Uticaj jednog lidera može da se prvenstveno ocijeni na osnovu ekonomske snage i odbrambene sposobnosti države koju vodi”, rekao je Putin za televiziju “Rusija 1”.

On je, ipak, zahvalio svim ljudima koji su učestvovali u toj anketi, jer su izborom njega, u stvari, odali priznanje Rusiji.

Putin ovom prilikom nije želio da komentariše mogućnost da Moskva prizna samoproglašene republike Donjeck i Lugansk.

“Ne želim o tome da govorim sada, jer bez obzira šta da kažem to može da bude kontraproduktivno. Rješavamo aktuelna pitanja i neka tako ostane”, rekao je Putin, prenio je “Sputnjik”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana