Putin: Jačamo nuklearne snage

Agencije
Putin: Jačamo nuklearne snage

Moskva - Ruska vojna doktrina ostala je isključivo odbrambena, a nastavićemo modernizaciju vojske s naglaskom na nuklearne strateške snage, kaže predsjednik Rusije.

U obraćanju najvišim oficirima, ruski predsjednik Vladimir Putin je rekao da su ruske nuklearne snage "značajan činilac u održavanju globalne ravnoteže i isključivanju mogućnosti velike agresije na Rusiju", prenio je Asošiejtid pres.

Putin je rekao da će vojska dobiti 50 novih interkontinentalnih balističkih projektila, što je značajno više nego što je dobijala prethodnih godina.

Ruski predsjednik je rekao da se u najskorije vrijeme planira i modernizacija strateške avijacije, kao i raspoređivanje dvije raketne krstarice na borbene zadatke, prenio je Tass.

On je istakao da je vojna doktrina Rusije isključivo odbrambena i da je takav status ostao uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na istoku Ukrajine i u blizini granica s Rusijom.

"Ruske oružane snage su sposobne da rješe najkompleksnije zadatke, što je dokazano vojnim vježbama održanim ove godine", rekao je Putin na sastanku, javila je agencija Tas.

Kako prenosi Tas, ruski predsjednik je takođe rekao da su nedavni događaji dokazali da ruska vojska poprima novi imidž, postaje modernija, kao i da je spremna da ispuni najkompleksnije i najodgovornije zadatke.

"Tu sposobnost i spremnost ruske vojske dokazalo je ukupno 3.500 vojnih vježbi, od kojih su neke bile planirane, a neke vježbe iznenađenja, a održane su tokom ove godine", istakao je Putin.

Ruski lider je takođe pozvao da se radi na smiren način, uprkos abnormalnim reakcijama na ruske napore da osiguraju svoju nacionalnu bezbjedost.

"Mi smo često suočeni sa abnormalnim reakcijama kada štitimo svoje nacionalne interese, ali trebalo bi da na miran, staložen i profesionalan način tretiramo nedostatke koji se pokažu kroz praktičan rad, tokom vježbi ili rutinskih kontrola", istakao je Putin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana