Путин: Јачамо нуклеарне снаге

Агенције
Путин: Јачамо нуклеарне снаге

Москва - Руска војна доктрина остала је искључиво одбрамбена, а наставићемо модернизацију војске с нагласком на нуклеарне стратешке снаге, каже предсједник Русије.

У обраћању највишим официрима, руски предсједник Владимир Путин је рекао да су руске нуклеарне снаге "значајан чинилац у одржавању глобалне равнотеже и искључивању могућности велике агресије на Русију", пренио је Асошиејтид прес.

Путин је рекао да ће војска добити 50 нових интерконтиненталних балистичких пројектила, што је значајно више него што је добијала претходних година.

Руски предсједник је рекао да се у најскорије вријеме планира и модернизација стратешке авијације, као и распоређивање двије ракетне крстарице на борбене задатке, пренио је Тасс.

Он је истакао да је војна доктрина Русије искључиво одбрамбена и да је такав статус остао упркос, како је навео, појачаној активности NATO на истоку Украјине и у близини граница с Русијом.

"Руске оружане снаге су способне да рјеше најкомплексније задатке, што је доказано војним вјежбама одржаним ове године", рекао је Путин на састанку, јавила је агенција Тас.

Како преноси Тас, руски предсједник је такође рекао да су недавни догађаји доказали да руска војска поприма нови имиџ, постаје модернија, као и да је спремна да испуни најкомплексније и најодговорније задатке.

"Ту способност и спремност руске војске доказало је укупно 3.500 војних вјежби, од којих су неке биле планиране, а неке вјежбе изненађења, а одржане су током ове године", истакао је Путин.

Руски лидер је такође позвао да се ради на смирен начин, упркос абнормалним реакцијама на руске напоре да осигурају своју националну безбједост.

"Ми смо често суочени са абнормалним реакцијама када штитимо своје националне интересе, али требало би да на миран, сталожен и професионалан начин третирамо недостатке који се покажу кроз практичан рад, током вјежби или рутинских контрола", истакао је Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана