Putin: Hvala Trampu i CIA, spriječeni napadi u Sankt Peterburgu

Srna
Putin: Hvala Trampu i CIA, spriječeni napadi u Sankt Peterburgu

Moskva - Kremlj je saopštio da se predsjednik Rusije Vladimir Putin danas u telefonskom razgovoru zahvalio američkom predsjedniku Donaldu Trampu na informaciji koja je pomogla hapšenju terorista koji su planirali da izvedu bombaške napade u Kazanjskoj katedrali u Sankt Peterburgu i drugim mjestima na kojima se okuplja dosta ljudi u drugom po veličini gradu u Rusiji, prenosi TAS S.

„Ruski predsjednik se zahvalio američkom kolegi na informaciji koju je sa nama podijelila Centralna obavještajna agencija (CIA) SAD pomoću koje je praćena, razotkrivena i pritvorena grupa terorista koji su planirali eksplozije u Kazanjskoj katedrali u Sankt Peterburgu i na drugih mjestima u gradu na kojima se okuplja dosta ljudi“, saopštila je pres služba Kremlja.

TAS S navodi da je prema riječima ruskog predsjednika, informacija iz CIA bila dovoljna da se razotkriju i pritvore kriminalci i da je Putin zatražio od Trampa da prenese riječi zahvalnosti direktoru CIA i obavještajcima koji su došli do ove informacije.

Navodi se da je Kremlj saopštio da je ruski lider uvjerio predsjednika SAD da će „ruske bezbjednosne službe, ukoliko dođu do informacije o mogućim terorističkim prijetnjama po SAD i njihove građane, brzo i bez uslovljavanja podijeliti to s američkim kolegama putem partnerskih kanala“.

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je u petak da je u Sankt Peterburgu uhapsila sedam članova ćelije Islamske države, koji su planirali da tokom predstojećeg vikenda izvrše niz terorističkih napada na javnim mjestima u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana