Путин: Хвала Трампу и ЦИА, спријечени напади у Санкт Петербургу

Срна
Путин: Хвала Трампу и ЦИА, спријечени напади у Санкт Петербургу

Москва - Кремљ је саопштио да се предсједник Русије Владимир Путин данас у телефонском разговору захвалио америчком предсједнику Доналду Трампу на информацији која је помогла хапшењу терориста који су планирали да изведу бомбашке нападе у Казањској катедрали у Санкт Петербургу и другим мјестима на којима се окупља доста људи у другом по величини граду у Русији, преноси ТАС С.

„Руски предсједник се захвалио америчком колеги на информацији коју је са нама подијелила Централна обавјештајна агенција (ЦИА) САД помоћу које је праћена, разоткривена и притворена група терориста који су планирали експлозије у Казањској катедрали у Санкт Петербургу и на других мјестима у граду на којима се окупља доста људи“, саопштила је прес служба Кремља.

ТАС С наводи да је према ријечима руског предсједника, информација из ЦИА била довољна да се разоткрију и притворе криминалци и да је Путин затражио од Трампа да пренесе ријечи захвалности директору ЦИА и обавјештајцима који су дошли до ове информације.

Наводи се да је Кремљ саопштио да је руски лидер увјерио предсједника САД да ће „руске безбједносне службе, уколико дођу до информације о могућим терористичким пријетњама по САД и њихове грађане, брзо и без условљавања подијелити то с америчким колегама путем партнерских канала“.

Руска Федерална служба безбједности (ФСБ) саопштила је у петак да је у Санкт Петербургу ухапсила седам чланова ћелије Исламске државе, који су планирали да током предстојећег викенда изврше низ терористичких напада на јавним мјестима у том граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана