Putin: Energetika ključna u saradnji sa Njemačkom

Tanjug
Putin: Energetika ključna u saradnji sa Njemačkom

Berlin - Rusija pridaje veliki značaj razvoju obostrano korisne saradnje sa Njemačkom, a energetika je jedan od naših prioriteta, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je u obraćanju medijima u zamku Mezeberg, na oko 70 km od Berlina, a prije početka sastanka sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekao da je Rusija spremna da nastavi da radi na pitanju rješavanja situacije u Ukrajini, i da će o tom pitanju diskutovati na sastanku, prenosi ruska agencija Tas s.

Ruski lider je poručio da sve mora biti urađeno za sirijske izbjeglice kako bi se vratile u svoju zemlju.

Putin je rekao i da je Siriji potrebna pomoć za obnovu i kako bi se osigurao bezbjedan povratak izbejglica svojim domovima.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je, prije početka zvaničnog sastanka sa Putinom, rekla da bi Njemačka i Rusija trebalo da rade zajedno na pronalaženju rješenja u Ukrajini, kao i da humanitarna kriza u Siriji mora biti izbjegnuta.

Sjeverni tok 2

Kada je riječ o izgradnji gasovoda Sjeverni tok 2 Putin je rekao da će on omogućiti Evropi da zadovolji rastuću tražnju za energentima i ne isključuje mogućnost tranzita gasa preko Ukrajine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

“Zajedno sa njemačkim partnerima radimo na projektu gasovoda Sjeverni tok 2. Njegova implementacija će omogućiti unapređenje evropskog gasnog transportnog sistema, diverzifikaciju ruta snabdjevanja i smanjivanje rizika tranzita, a, prije svega, zadovoljenje rastuće evropske tražnje za energentima”, izjavio je Putin, te naglasio da Sjeverni tok 2 “ekskluzivno ekonomski projekat i da ne isključuje mogućnost nastavka tranzita isporuka ruskog gasa preko teritorije Ukrajine”, istakao je Putin, a prenosi ruska agencija Tas s.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana