Putin Britancima: Mene ne mješajte

Srna
Putin Britancima: Mene ne mješajte

Moskva - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da rezultati referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU neće imati uticaja na politiku EU kada je riječ o sankcijama protiv Rusije, i kritikovao komentar premijera Dejvida Kamerona.

Komentar da bi Putin mogao biti srećan sa Brexitom je nepriličan pokušaj da se utiče na britansko javno mnjenje, ocenio je Putin u razgovoru sa novinarima, prenosi Itar Tass.

 Vjerujem da je to samo loš pokušaj da se utiče na javno mnjenje, ali kao što smo vidjeli, nije doneo očekivani efekat. Poslije glasanja niko nema pravo da kaže bilo šta o stavu Rusije. To je samo dokaz niske političke kulture, rekao je Putin.

Kada je riječ o politici sankcija, ocjenio je Putin, ne vjerujem da će ishod referenduma imati uticaja na naše odnose sa EU u tom pogledu.

Moskva će preduzeti pozitivne korake ukoliko su evropske kolege spremne na konstruktivan dijalog, najavio je Putin.

Putin je ocjenio da rezultati referenduma pokazuju nezadovoljstvo građana stanjem bezbjednosti i nedostatak želje.

"Vjerujem da je običnim Britancima jasno zašto se ovo dogodilo. Niko ne želi da hrani i subvencioniše slabije ekonomije, da izdražava druge države i narode", naglasio je Putin.

Ljudi su, vjerovatno, nezadovoljni i rješavanjem pitanja u bezbjednosnoj sferi, koje se dramatično pogoršalo sa jačanjem migrantskih procesa, dodao je Putin i predočio da građani žele "da budu nezavisniji".

SAD: Nadali smo se drugačijem ishodu

Američki predsjednik Barak Obama rekao je danas da poštuje odluku Velike Britanije o istupanju iz Evropske unije i da će odnosi SAD-a i Britanije ostati isti - kao nezamenljivih partnera, dok je potpredsednik Džozef Bajden izjavio "da su se nadali drugačijem ishodu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana