Pronađeni ostaci aviona, možda MH370?

Srna
Pronađeni ostaci aviona, možda MH370?

Sen Deni - U blizini ostrva Reinion u Indijskom okeanu pronađeni su ostaci aviona za koje se sumnja da je aviona "Malezija erlajns" koji je nestao marta 2014.godine, javlja Si-En-En.

 

"Suviše je rano da kažemo da li je ili nije žMH370ž. Pronašli smo olupine jutros kod obale Sent Andreje", rekao je predstavnik vazdušnih snaga Kristijan Returna.

On je dodao da je ostatak, po svemu sudeći, dio krila, izvučen na ostrvo.

Ostrvo Reinion nalazi se oko 800 kilometara od Madagaskara.

Malezijski avion nestao je poslije polijetanja iz Kuala Lumpura na putu za Peking 8. marta 2014. godine, a u njemu je bilo 239 ljudi.

Vlasti su saopštile da ne znaju zašto je avion skrenuo sa kursa iznad mora između Malezije i Vijetnama, ni gdje je tačno završio, podsjeća Si-En-En.

Međunarodni tim eksperata koristio je satelitske podatke da procijeni da li se avion eventualno srušio u južnom Indijskom okeanu. Spasilački timovi su pretraživali velike dijelove morskog dna u južnom Indijskom okeanu, tragajući za ostacima.

Malezijska vlada je na kraju saopštila da je avion izgubljen u nesrećnom slučaju i da se pretpostavlja da su svi putnici i članovi posade mrtvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana