Преврнула се цистерна у Пакистану, скупљали гориво - 129 мртвих

Танјуг
Преврнула се цистерна у Пакистану, скупљали гориво - 129 мртвих

Мултан - Најмање 129 људи погинуло је у Пакистану када се запалила нафтна цистерна након што се танкер преврнуо, а људи се окупили да скупљају исцурјело гориво.

Локалне власти навеле су да су мјештани околних села стигли на око 30 моторцикала како би у кантама покупили просуту нафту, а иако је полиција блокирала прилаз, они су пробили кордон.

Велики дио њих је приликом паљења горива толико изгорио да их није могуће идентификовати.

Повређено је више од 100 људи, а многи имају тешке опекотине јавио је АФП.

Шеф спасилачке службе провинције Пенџаб Ризван Насер рекао је да спасиоци извлаче изгорјела тијела, од којих је многа немогуће идентификовати. Он је додао да ће број жртава вјероватно расти.

Агенција наводи да су спасилачке екипе хитно морале да интервенишу како би покушале да сакупе просуто гориво.

Несрећа се десила на националном аутопуту на око 100 километара од града Мултан, када је возач цистерне, која је превозила гориво из јужног лучког града Карачија до престонице покрајине Пенџаб Лахореа, изгубио контролу над возилом.

АФП наводи да је пакистанска војска послала хеликоптере да евакуишу повређене и превезу их у болнице, а најближи медицински центар у којем је могуће збринути жртве пожара налази се на више од 150 километара од мјеста несреће.

Наводи се да се трагедија десила дан уочи прославе Рамазанског бајрама којим се означава крај поста током светог муслиманског мјесеца Рамазана, па су многи путеви у Пакистану закрчени због великог броја људи који путују за празник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана