Pred Putinom migovi, suhoji, kendžal, panciri, S-500...

B92
Pred Putinom migovi, suhoji, kendžal, panciri, S-500...

Ruski predsjednik Vladimir Putin obišao je Državni centar za probne letove "Čkalov" u Ahtubinsku na jugu zemlje.

Tamo su mu prikazani najnapredniji radarski i raketni sistemi i najsavremenije avijacione tehnologije, uključujući borbeni avion MiG-31 sa hipersončnom raketom Kindžal.

Među izloženim primjercima vojne avio-industrije bio je i lovac pete generacije suhoj-57, kao i borbeni avion MiG-35 i uzorci budućnih unapređenih bespilotnih letjelica.

Putinu su prikazani i lovci suhoj 35 i suhoj 30-SM, unapređeni presretač MiG-31BM i MiG-29K trenutno u upotrebi u ruskoj mornarici, prenosi Tas.

Upoznao se i sa radarskim sistemima Podlijot Kasta 2-2V i automatskim kontrolnim sistemom Fundament-M, kao i radarom Valdai namijenjenom otkrivanju i borbi protiv bespilotnih letjelica.

Ruskom predsjedniku su predstavljeni antiraketni sistemi S-500 Vitjaz i S-300V4, raketni sistemi Pancir-S, Pancir-SM i Pancir-SA, kao i protivvazdušni raketni kompleksi Tor-M2 i Buk-M3.

Najnajpredniji vojni hardver sa Putinom su obišli ministar odbrane Sergej Šojgu, zamjenik premijera Jurij Borsov, ministar industrije Denis Manturov, predstavnici odbrambene industrije i drugi vojni zvaničnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana