Потврђено: Пожар у цркви није подметнут

Танјуг
Потврђено: Пожар у цркви није подметнут

Београд - Званично је потврђено да пожар у којем је изгорjела Саборна црква Светог Саве у Њујорку није подметнут, каже за РТС конзул Србије у Њујорку Мирјана Живковић.

Живковић је рекла да је посредством Амбасаде Републике Србије у Вашингтону упућена нота Стејт департменту са захтjевом да се сви резултати истраге узрока ставе на увид Конзулату.

"Очекујемо да то буде одмах по завршетку истраге", додала је Живковићева за РТС.

Према њеним ријечима, још је рано да би се говорило о конкретним резултатима истраге.

"Немамо још никаквих индикација у ком правцу иде истрага и да ли се сумња на терористички акт или било шта што би биле чудне околности. У овом моменту немамо званични извештај", истакла је Живковићева.

Живковићева је додала да се српска заједница у Њујорку већ покренула и да је дан послије пожара стигло хиљаде мејлова различитих иницијатива.

"После једне велике неверице и велике тишине заједница је одреаговала на најбољи могући начин и сада сви размишљамо позитивно без обзира на ужасну ситуацију", навела је генерални конзул.

Живковићева је навела да сви имају позитиван став да се црква мора и треба обновити и да ће све бити учињено да се то у што скоријој будућности и деси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана