Посљедња битка против ИД биће на граници Сирије и Ирака

Агенције
Посљедња битка против ИД биће на граници Сирије и Ирака

Багдад - Посљедња велика битка против припадника Исламске државе биће на граници између Ирака и Сирије, изјавили су амерички генерали међународне коалиције.

 "Наредна и посљедња битка ће бити у долини Еуфрата", рекао је Франс пресу генерал Роберт Софџи из међународне коалиције предвођене САД.

То пустињско подручје се простире од сиријског града Деир Езор гдје су исламисти опкољени сиријским снагама као и припадницима арапско-курдске коалиције, и подручја Рава и ал Каим, на западу Ирака.

Амерички генерал је рекао да се на том подручју налази око 2.000 џихадиста и додао да се сад разматрају операције прије битке.

Други амерички генерал Ендрју Крофт изјавио је да међународна коалиција напредује брзо и додао да Исламска држава сада више дјелује као "побуњеничка група него војна снага".

Крофт је рекао да постоји добра сарадња ирачких снага и курдско-арапске коалиције које се заједно боре против џихадиста и додао да недавни референдум за независност ирачког Курдистана није негативно утицао на војну сарадњу на терену

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана