Порошенко: Уништен мост између Украјине и Русије

Танјуг
Порошенко: Уништен мост између Украјине и Русије

Кијев - Украјински председник Петро Порошенко изразио је жаљење због убиства руског опозиционара Бориса Немцова рекавши да је он био "мост између Украјине и Русије".

"Он је био мост између Украјине и Русије. Метак убица је то уништио. Мислим да то није било случајно. Не сумњам да ће убице бити кажњене. Прије или касније", написао је Порошенко на својој Фејсбук страници.

"Сјећам се његовог осмијеха и храбрих идеја. Био је један од малобројних људи које могу да назовем пријатељем", навео је Порошенко.

И министар спољних послова Украјине Павло Климкин изразио је шокираност због убиства Немцова истакавши да је он био највећи пријатељ којег је Украјина имала у Русији.

"Не могу да схватим. Нема већег пријатеља Украјине у Русији од њега", написао је Климкин на свом Твитер налогу.

Баткившчина партија бивше украјинске премијерке Јулије Тимошенко такође је осудила "дивљачко убиство" критичара Кремља.

"Убиство једног од малобројних демократских политичара у Русији показује да се та земља налази на ивици распада", наведено је у саопштењу те странке.

Немцов је важио за отвореног критичара Кремља, а у једном од посљедњих твитова које је написао, апеловао је на Русе да изађу на улице и учествују у великим демонстрацијама опозиције планираним за сутра, наводи АФП.

Руски опозициони политичар и бивши замјеник премијера Борис Немцов убијен је у ноћи између петка и суботе у центру Москве, саопштило је руско Министарство унутрашњих послова.

Руски предсједник Владимир Путин осудио је убиство опозиционог политичара, оцјенивши да је могуће да је у питању наручено убиство.

САД и Европа, такође су осудиле убоство руског опозиционара.

Истрага о убиству Немцова је у току, а његов адвокат тврди да су руском опозиционару претње смрћу стизале мјесецима.

Неколико стотина људи окупило се на мосту који води до Црвеног трга, гдје је синоћ убијен Немцов и положило цвијеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана