Porodice žrtava traže po 1,5 milion €

Agencije
Porodice žrtava traže po 1,5 milion €

Berlin - U debati o odšteti porodicama 150 žrtava pada aviona “Džermanvingsa” pojavile su se prijetnje jer Amerika tvrdi da bi slučaj mogao da dobije epilog pred američkim sudovima, ako njemačka kompanija ne plati dovoljno novca.

Mediji su objavili da bi porodice žrtava mogle da traže i po milion i po evra. Avion sa 150 putnika prošlog mjeseca namjerno je oborio kopilot Andreas Lubic.

Advokat žrtava pada aviona “Džermanvingsa”, kćerke-firme kompanije “Lufthanza”, Elmar Gimula rekao je da je on u kontaktu sa advokatima američkih žrtava i time potvrdio saznanja da pojedini članovi porodica najavljuju da će pred američkim sudovima tražiti pravdu, ukoliko “Lufthanza” ne ponudi dovoljnu odštetu.

Kada je riječ o američkim i njemačkim sudovima, mediji javljaju da su u Americi odštete mnogo više nego u Njemačkoj, pošto se tamo i emocionalne posljedice gubitka najmilijih računaju. Gimula je istakao da on želi za svoje klijente, članove porodica žrtava u Njemačkoj, da obezbijedi i nadoknadu zbog emocionalne štete i da bi tako ta odšteta mogla da bude do milion i po evra po putniku.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana