Порез на деменцију u Britaniji свим лицима старијим од 40 година?

Порез на деменцију u Britaniji свим лицима старијим од 40 година? 25.02.2018 16:38 | Срна

Лондон - У Британији се разматра увођење пореза особама старијим од 40 година ради финансирања растућег броја људи за које се вјерује да ће живјети до стоте године.

Овај приједлог је изнио бивши замјеник премијера Демијеан Грин, који је рекао да је нова мјера под називом "Порез на деменцију 2" једини начин да се осигура да старија лица којима је потребна свакодневна њега и брига могу да живе и умру достојанствено.

Према његовим ријечима, приједлог премијера Терезе Меј да се старија популација одрекне дијела вриједности своје куће како би платила за трошкове лијечења и старачког дома, је узрок њеног неуспјеха да добије већину у доњем дому, пише "Дејли мејл".

Грин је рекао да ће све више људи живјети до стоте године и да се држава мора за то припремити.

Он је рекао да је могуће да се уведе обавезан порез од два одсто за лица старија од 40 година како би социјална брига и пажња били загарантовани и људи неће морати да продају своје куће.

Према његовим процјенама, ако особа годишње зарађује 27.600 фунти порез би износио 364 фунте годишње. Ако неко зарађује 52.000 фунти, порез би износио додатних 884 фунте.

Он је рекао да ће се на овај начин прикупљати годишње око 20 милијарди фунти, подсјећајући да се слични системи примјењују у Њемачкој, као и у Јапану.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица