Policija pretpostavlja da je u pitanju terorizam

Agencije
Policija pretpostavlja da je u pitanju terorizam

London - Izvori iz britanskih policijskih snaga za borbu protiv terorizma kazali su BBC-ju da je njihova radna pretpostavka da je jutrošnji incident na londonskoj metro stanici bio "terorizam".

Navodi se i da Skotland jard još nije potvrdio da je incident povezan sa terorizmom, kao i da nemaju izvještaja o postojanju druge eksplozivne naprave niti o čovjeku sa nožem.

Rojters prenosi da je portparol premijerke Velike Britanije Tereze Mej saopštio da ona "dobija redovna nova obavještenja" u vezi s onim što se dogodilo.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je za "Skaj njuz" da je "veoma važno ne iznositi spekulacije u ovom trenutku".

"Očigledno, svi bi trebalo da budu mirni i nastave da vode živote na normalan način, onoliko normalan koliko to može", kazao je Džonson.

Putnik koji se zatekao u vozu londonskog metroa u trenutku jutrošnje eksplozije kaže da je plamen obuhvatio jedan vagon i krenuo da se širi, dok su putnici bježeći ka izlazu gazili jedni druge, a policija savjetuje ljude da izbjegavaju zapadni dio Londona oko stanice "

Parsons grin", prenosi Rojters. Očevidac za Rojters navodi da su putnici iznenada začuli kako nešto huči i ugledali plamen kako hita ka njima, poslije čega su krenuli da bježe ka izlazu i gaze jedni druge, ali kaže da nije čuo pucanj nakon što je policija stigla na mjesto incidenta.

"Samo sam čuo kako nešto huči. Pogledao sam na gore i vidio cijeli vagon obuhvaćen plamenom koji ide ka meni", kazao je očevidac i dodao da je voz bio krcat putnicima.

Britanska policija je saopštila da savjetuje ljude da ne idu u područje na kojem se desio incident.

 "Savjetovali bismo ljude da izbjegnu to područje", navela je policija.

Policijske snage za borbu protiv terorizma objavile su da prate razvoj događaja, ali da istragu vodi saobraćajna policija, iako su i njihovi naoružani pripadnici poslati na mjesto incidenta.

U eksploziji u vozu londonskog metroa povrijeđeno je nekoliko putnika koji su zadobili opekotine lica, javlja londonski list "Metro".

 Reporterka sa lica mjesta navodi da je u vozu eksplodirao sadržaj bijele kofe, stavljene u plastičnu kesu pored ulaza u vagon metroa, kao i da ljudi imaju "veoma teške opekotine" i da im "kosa otpada".

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija iz voza na kojoj se vidi kesa iz supermarketa sa bijelom kantom iz koje izbija plamen, kao i žice koje iz nje vire. Rojters navodi da je policija saopštila da je upoznata s incidentom na stanici "Parsons grin" u zapadnom dijelu Londona i da su policajci upućeni tamo.

Hitna pomoć je takođe saopštila da je poslala vozila.

Na Tviteru je postavljena fotografija žene kojoj su radnici Hitne pomoći pomogli da sjedne na pločnik i ukazuju joj medicinsku pomoć.

Iz policije je saopšteno da su svjesni izveštaja koji su se pojavili na društvenim mrežama, ali da će iznjeti činjenice vezane za incident tek kada budu sigurni u njihovu preciznost.

 U prekidu je saobraćaj u podzemnoj željeznici između stanica "Erls kort" i "Vimbldon" pošto vozovi prolaze kroz stanicu u kojoj je došlo do incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana