Полиција: Четворо мртвих, 20 повређених у Лондону

B92
Полиција: Четворо мртвих, 20 повређених у Лондону

Лондон - Полиција је саопштила да је четворо људи погинуло у данашњем нападу испред британског парламента и на Вестминстерском мосту у центру Лондона.

Како преноси "Гардијан", међу погинулима је и један полицајац и нападач.

Полиција, која иначе догађаје третира као "терористички инцидент", сматра да је у нападу учествовао један нападач. Медији су раније јавили да можда постоје два нападача.

Најмање 20 људи је повређено.

Полиција је блокирала околину, а у двориште Вестминстера слетјела је екипа хитне помоћи хеликоптером. Полиција је саопштила да овај напад третира као "терористички чин" док се не докаже супротно. Засад су мотиви непознати, а полиција је саопштила да још није извјесно да су инциденти завршени.

Из полиције је саопштено и да се води антитерористичка истрага и да је полиција добила неколико различитих извјештаја о повређенима, те не може потврдити њихов број, преноси Ројтерс.

Британске власти су потврдиле да је нападач са ножем погођен након што је напао полицајца, док агенција Ројтерс објављује да на мосту има "десетак повређених" и да на улици лежи "неколико људи који крваре".

Такође, на објављеним снимцима се види теренско возило закуцано у ограду посједа око Вестминстерске палате, а претпоставља се да је то возило које је покосило људе на мосту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана