Pet uhapšenih posle eksplozije u Briselu

Agencije
Pet uhapšenih posle eksplozije u Briselu

Brisel - Pet osoba je uhapšeno poslije eksplozije i požara koji je izbio u Institutu za kriminologiju u Briselu, saopštilo je tužilaštvo u glavnom gradu Belgije.

Tužilaštvo u Briselu otvorilo je danas istragu poslije jake eksplozije koja je ogjeknula rano jutros u sjedištu instituta za kriminologiju u kojoj nije bilo nikoga ali je pričinjena znatna materijalna šteta.

"Hipoteza o terorističkom napadu još nije potvrđena. Očigledno je da je u interesu mnogih ljudi da se uklone neki inkriminisani dokazi njihove kriminalne prošlosti koji se nalaze u institutu. Istraga je u toku i razmatra se nekoliko tragova", navelo je tužilaštvo.

Pet osoba je uhapšeno u okolini instituta odmah poslije incidenta, dodalo je tužilaštvo navodeći da je njihovo ispitivanje u toku.

Državna televizija RTBF javila je rano jutros da je prije eksplozije jedan automobil punom brzinom ušao u dvorište Instituta.Institut za kriminologiju pomaže i savjetuje belgijske sudske organe u raznim istragama. Institut ima zadatak da analizira i idenfikuje tragove osumnjičenih kao i da provjerava pravilno funkcionisanje procedura u krivičnom sudskom sistemu Belgije.

Belgija je u visokoj pripravnosti od napada na aerodrom u Briselu 22. marta, kada je ubijeno više od 30 osoba. Odgovornost za taj napad su preuzeli džihadisti iz Islamske države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana