Песков: Трампове изјаве у складу са Путиновим ставовима

Срна
Песков: Трампове изјаве у складу са Путиновим ставовима

Чељабинск - Изјаве предсједника САД Доналда Трампа о потреби за спровођењем заједничких акција у рјешавању проблема са Сјеверном Корејом су у складу са ставом руског предсједника Владимира Путина, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је рекао да је Путин више пута истакао потребу за блиском сарадњом свих страна, а у интересу рјешавања кризе са Сјеверном Корејом.

"С тим у вези, позив америчког предсједника на сарадњу и интеракцију у рјешавању овог проблема је, у најмању руку, у складу са досљедним и познатим ставом нашег предсједника", навео је Песков.

Тренутна ситуација на Корејском полуострву је затегнута, јер Пјонгјанг наставља са развојем балистичког и нуклеарног програма, преноси ТАСС.

Сјеверна Кореја је у јулу извршила два балистичка теста. Након тога је Пјонгјанг извршио још једну балистичку пробу 29. августа, а 3. септембра су сјевернокорејске власти саопштиле да је успјешно извршен тест хидрогенске бомбе.

Савјет безбједности УН је након тих тестова увео нове санкције Сјеверној Кореји.

Вашингтон и Токио вјерују да међународна заједница мора да појача притисак на Пјонгјанг, а у САД не искључују ни могућност "војног рјешења".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана