Партнеркина моћ иза кулиса

Агенције
Партнеркина моћ иза кулиса

Атина - Алексис Ципрас описан је већ као грчки Че Гевара, али многи вјерују да је прави радикал новог грчког премијера његова партнерка Перистера Бацијана са којом живи 20 година.

Бацијана, која је мајка њихове двоје дјеце, охрабрила је четрдесетогодишњака да уђе у политику иако је он више био за спорт. Њих двоје су заједно студирали електротехнику када га је Бацијана убиједила да се придружи Младим комунистима Грчке 1990. године иако он долази из средње класе Грка.

Само годину касније они су предводили револт у Атини против непопуларних реформи образовања. Нови премијер је намјерно чувао своју породицу од јавности док је водио Сириза партију до побједе на изборима одржаним током викенда. Међутим, многи вјерују да Бацијана, за коју многи мисле да има јаку вољу и која га је подржавала више од 20 година, представља велику "моћ иза кулиса".

Повреда кољена избацила је Ципраса из спорта. То се управо десило када је упознао Перистеру, на студијама на Националном техничком универзитету у Атини. Њихови пријатељи са Универзитета Патрас кажу да је Перистера исказивала прилично милитаристичко и динамично понашање. Једном приликом је тужила свог професора када је покушао да јој "минира" докторску тезу.

Она такође не воли да проводи сате у шопингу и не воли редовно да посјећује фризера. Бацијана, која је инжењер електротехнике, избјегава медије и ријетко се појављивала заједно са Ципрасом у јавности.

Они живе у стану у седмоспратници у скромном радничком насељу Кипсели у Атини. Некадашњи заљубљеник у моторе Ципрас искористио је Закон о заједничком животу, који је на снази од 2009. године, тако да није ступио у званични брак за Бацијаном.

Он је неуобичајени политички вођа који се сматра истинским човјеком народа, који сам износи своје смеће, ватрени је фудбалски навијач и успављује своја два дјечака. За њих четворо сада ће доћи до промјена на које се морају навићи.

Они ће свој скромни дом замијенити за палату грчког премијера која има високе стубове и велики предулаз. Медији оцјењују да би то могао бити културни шок за Ципраса и његову породицу.+++

Томислав Николић одао пошту жртвама геноцида у Другом свјетском рату

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана