Папа Фрањо: Порука ускрснућа нуди наду

Агенција
Папа Фрањо: Порука ускрснућа нуди наду

Ватикан - Десетине хиљада вјерника присуствовало је на Тргу Светог Петра у Ватикану миси коју је, поводом Ускрса, предводио папа Фрањо.

У порицу објављеној на "Твитеру", папа је навео да порука ускрснућа нуди наду у свијету који је испуњен бројним дјелима неправде и насиља.

"Порука носи плодове наде и достојанства тамо гдје су ускраћени и искључени, гладни и незапослени, мигранти и избјеглице, тако често одбачени данашњом културом отпада и жртве трговине дрогом, трафикинга, те модерних облика робовласништва", истакао је папа.

Он је позвао на "брзи крај" уништења у Сирији, захтијевајући слање помоћи угроженима и успостављање погодних услова за повратак расељених.

Папа је затражио помирење у Израелу и изразио је наду да ће заједничко поштовање "превладати подјеле" у Јемену и на цијелом Блиском истоку.

Ходочасници из разних дијелова свијет и Италије окупили су се на тргу окићеном прољећним цвијећем како би чули традиционални говор папе "Граду и свијету" /Урби ет Орби/ са балкона базилике Светог Петра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана