Пакистански авиони оборили два индијска

Агенције
Пакистански авиони оборили два индијска

​Две нуклеарне силе на ивици су сукоба. Пакистански авиони рано јутрсо ушли у индијски ваздушни простор и оборили два индијска авиона, преноси Раша тудеј.

Према вијестима Ројтерса, које је пренио Спутњик, најмање три пакистанска војна авиона ушла су раније данас у ваздушни простор изнад индијског дјела Кашмира. Индија је потом дигла своје борбене авионе и послала их у сусрет пакистанским.

Ројтерс наводи да им је извор из Индије казао да су њихови авиони пресрели најмање три пакистанска, а према најновијим информацијама које преносе сви свјетски медији, пакистански авиони пуцали су и оборили индијске у свом ваздушном простору.

Вијест је потврђена из пакистанских војних извора који наводе и да је један индијски пилот ухапшен.

Након извештаја о пакистанском упаду, индијске власти затвориле су међународни аеродром Шеих ул Алам у Сринагару у Кашмиру, јавила је локална полиција.

Индија је јуче извела ваздушну операцију на терористички камп групе Џаиш ел Мухамед, која је 14.фебруара преузела одговорност за смртоносни терористички напад на индијски безбједносни конвој. Камп се налазио у дијелу Кашмира под контролом Пакистана, а Исламабад је оптужио Њу Делхи за кршење ваздушног простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана