Ово није туристичка атракција, престаните да правите селфије!

Агенције
Ово није туристичка атракција, престаните да правите селфије!

Становници кварта у којем се налази Гренфел кула замолили су туристе и пролазнике да престану да праве селфије испред изгорелог солитера у Лондону.

Упркос томе што је у пожару који је комплетно захватио зграду погинуло 79 људи многи туристи који су се нашли у Лондону сада одлазе на ово мјесто како би направили селфи.

Неки су због тога допутовали чак из Манчестера и Девона с намјером да се шеткају око мјеста несреће. Докле је дошла ова ситуација говори и чињеница да су станари околних зграда поставили натпис упозорења у којем моле људе да се не сликају на овом мјесту.

"Није ни вријеме, ни место за прављење селфија – испред зграде у којој је мој пријатељ преминуо", каже Лорејн Варингтон, комшиница из зграде поред – "Разумијем да људи долазе како би одали почаст жртвама чак иако их нису познавали. Али неки људи једноставно долазе да би се сликали и снимали. То показује њихово непоштовање. Иако смо ставили упозорење они то настављају да раде"

Иначе, и један ватрогасац је изазвао велику реакцију твитом који је брзо постао виралан. Мик је поделио фотографију кациге и написао црно-хуморну поруку.

"Знаш да неће бити добро када ти кажу да напишеш своје име на кацигу прије него што уђеш", написао је поред слике на којој се види његово име и број ватрогасне станице на кациги.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана