Отмичар убијен, има још жртава

Агенције
Отмичар убијен, има још жртава

Париз - Француске снаге извеле су напад на јеврејски супермаркет у коме су мушкарац и жена терористи држали више талаца. Један отмичар је убијен а страдало је 4 талаца.

Према посљедњим информацијама, које је потврдио и француски предсједник Франсоа Оланд, живот је изгубило четворо талаца, који су убијени прије него што је полиција извела акцију спасавања.

Акција у Паризу почела је десетак минута након операције специјалних тимова у којој су убијени браћа Саид и Шериф Куаши.

АФП позивајући се на безбједносне изворе наводи да су четири особе рањене. Израелски званичник је изјавио је да из супермаркета спасено 15 талаца.

Напад полиције на супермаркет у Паризу трајао је петнаестак минута, током којих се чула жестока размјена ватре и више јаких детонација, након чега су специјалци почели да изводе таоце, а екипе хитне помоћи су на мјесту збивања пружале медицинску негу неколицини повређених.

Убијени отмичар је Амеди Кулибали (32), осумњичени за јучерашње убиство полицајке у Паризу. Његова саучесница је побјегла и полиција трага за њом.

Како јавља CNN, има више рањених и повређених особа, међу њима и полицајаца.

Међу таоцима је било и дjеце.

Мушкарац који је узео шесторо људи као таоце у јеврејској радњи у Паризу познавао је бар једног од двојице оружаних нападача који су починили масакр у редакцији француског сатиричног магазина "Шарли ебдо", саопштила је раније данас француска полиција.

Претпоставља се да је акција изведена како до Кулибалија не би стигла информација која би могла да додатно угрози таоце - вест о смрти браће Куаши, чије је ослобађање било један од његових услова, наводи CNN.

Амеди Кулибали (32) је 2010. био виђен са осумњиченим за масакр у редакцији "Шарли ебдо" Шерифом Куашијем, током полицијске истраге покушаја побуне у затвору у Француској.

Кулибали је осуђен због "своје улоге" и био је "добро познат" француској антитерористичкој полицији, пренијела је агенција АП.

Лист "Фигаро" наводи да је нападач био наоружан и да је претио, а убрзо су на мјесто збивања стигли француска полиција и војска. Извор из полиције рекао је за овај лист да осумњичени има двије аутоматске пушке код себе. "Веома је опасан", навео је извор, који је додао да се официрима који су га опколили обратио са: "Ви добро знате ко сам ја".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана