Осумњичени признао убиство Марка Ивковића

РТС
Осумњичени признао убиство Марка Ивковића

Истанбул - Осумњичени за убиство Марка Ивковића, српског навијача убијеног прошлог петка у Истанбулу уочи кошаркашке утакмице Галатасарај - Црвена звезда, признао је убиство, преноси РТС.

Према писању турских медија, 53-огодишњи Кадри Акташ је током давања исказа полицији рекао да су српски навијачи први напали навијаче Галатасараја, гађајући их каменицама и ударајући палицама, као и да је он затим узео нож у руке "не схватајући шта чини".

"Ми смо реаговали на нападе. Неко ме је ударио у нос. Ја зам замахнуо ножем према нечијој нози, али сам промашио. Особа која ме је ударила је била свјетлије косе и виша од мене и не одговара физичким карактеристикама особе која је убијена", рекао је Акташ, негирајући кривицу за убиство.

Шеф истанбулске полиције Селами Алтинок је изјавио да особе које су учествовале у убиству Ивковића нису хулигани који су учествовали у тучама прије утакмице.

Суд у Истанбулу је данас подигао оптужницу против турског држављанина Акташа, осумњиченог да је на смрт избо Марка Ивковића, објавила је данас турска агенција Анадолија.

Суд је, осим подизања оптужнице, такође наложио да се осумњичени Кадри Акташ задржи у притвору до суђења, пренијела је агенција АП.

Преостала шесторица осумњичених за учешће у овом злочину су пуштени послије испитивања у полицији, али би против њих и даље могле да буду поднесене оптужнице, навела је Анадолија.

Министарство спољних послова Србије примило је данас званичну потврду турске полиције да је притворено 7 особа због убиства Марка Ивковића.

У саопштењу МСП-а се наводи да је турска полиција обавијестила генералног конзула Србије у Истанбулу да има довољно доказа да су приведена лица повезана с овим кривичним дјелом, те да ће случај данас бити прослијеђен јавном тужиоцу на даље поступање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана