Osmoro poginulih u napadu na hotel u Tripoliju

Agencije
Osmoro poginulih u napadu na hotel u Tripoliju

Tripoli - Najmanje osmoro ljudi, uključujući petoricu stranih državljana, ubijeno je u napadu na luksuzni hotel "Korintija" u Tripoliju, saopštili su danas libijski bezbjednosni zvaničnici.

Među poginulima su dvije žene, bezbjednosni zvaničnik kao i dvojica napadača, rekao je lokalnoj televiziji direktor libijskih specijalnih odbrambenih snaga Mahmud Hamza, prenijela je agencija Rojters.

Hamza nije saopštio nacionalnost stranaca koji su poginuli.

Borci Islamske države u Libiji preuzeli su odgovornost za ovaj napad.

U poruci na tviteru, ogranak Islamske države u zapadnoj Libiji saopštio je da su njihovi džihadisti upali u hotel, poznat po tome što u njemu najviše odsjedaju strane diplomate i libijski zvaničnici.

Lokalna policija ranije danas saopštila je da su naoružani napadači upali u luksuzni hotel u Tripoliju i uzeli taoce, nakon što su ubili najmanje tri pripadnika obezbjeđenja hotela.

Menadžer tog hotela Hasan al-Abej je rekao da su petorica maskiranih napadača upali u hotel, pucajući u vazduh.

Al-Abej je dodao da je hotel evakuisan prije nego što su se napadači sukobili sa obezbjeđenjem i aktivirali automobil-bombu na parkiralištu ispred hotela.

U Tripoliju su česti bombaški napadi otkad je 2011. u Libiji počeo građanski rat.

Napadači se raznijeli eksplozivom

Više napadača koji su jutros upali u hotel u Tripoliju aktiviralo je eksploziv kojim su bili opasani, izjavio je portparol službe bezbjednosti u glavnom gradu Libije.

"Napadači su upali u hotel i zabarikadirali se na 21. spratu hotela, koji su opkolile snage bezbjednosti. Oni su nakon višečasovne drame aktivirali eksploziv koji su nosili", izjavio je portparol.

Drugi izvor iz snaga bezbjednosti potvrdio je ovu informaciju, prenosi AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana